Who We Are

Westcoast werd in 2002 opgericht de broers Aad en Jos van der Vliet die vanaf begin jaren ’70 muziek maken. Echter, begin jaren ’80 werden de gitaren aan de wilgen gehangen. Aad van der Vliet heeft zich na die tijd ontwikkeld tot een multi-instrumentalist die naast gitaar ook drums, tabla, sitar en keyboard speelt. Het bloed begon weer te kriebelen en ontstond in 2002 het idee om een jaren ’60-70 band’ op te richten. Omdat zij beide altijd geinspireerd werden door de muziek afkomstig van de westkusten zoals Liverpool, Los Angeles en Den Haag ontstond de naam Westcoast. Na wat try-outs werden een drummer en een bassist gevonden met dezelfde toewijding en passie voor de jaren ’60 en ’70 muziek. Dik Wesstein speelde jaren lang drums in diverse bands, die meestal blues georiënteerd waren. Dik voelde zich direct aangetrokken tot Westcoast, omdat het repertoire uit veel verschillende muziekstijlen bestond. Hierdoor kon hij veel variatie in zijn drumpartijen toepassen. Rob Wezepoel op de bas die in vanaf de jaren ’60 in diverse formaties heeft gespeeld. Rob voelt zich thuis in alle muziekstijlen, maar ook zijn voorkeur gaat uit naar de ‘Gouwe Ouwe’. Halverwege 2012 besluit Jos om ermee te stoppen, zijn spelvreugde is verdwenen. Om de muzikale mogelijkheden uit te breiden werd toen besloten te gaan zoeken naar een zanger/toetsenman/gitarist. Deze kwaliteiten worden gevonden in Rob van der Waals. Rob, die zijn muzikale talenten van zijn moeder heeft, die zangeres bij de KRO was, zat al op de MAVO in een Stones coverbandje als zanger/gitarist. Omdat Rob’s muzikale voorkeur naar muziek uit de sixties en close harmony zang uitgaat, was er snel een klik met Westcoast. Eind 2014 was de chemie tussen Rob Wezen poel en Westcoast verdwenen en werd zijn plaats ingenomen door Daniel Postma die een zeer grote affectie heeft voor muziek uit de jaren ’60 en ’70. Na bijna 20 jaar als drummer bij Westcoast is begin januari 2020 drummer Dik Wesstein overleden na een zeer kort ziekbed. Michael Henninger is daarna als nieuwe drummer erbij gekomen.

Band Members


team-member

Aad van der Vliet

Lead Vocals/Lead Guitar

Oprichter van Westcoast. Vooral muziek uit de sixties is voor mij magisch, vaak zo mooi melodisch. Oosterse en klassieke invloeden liepen door middel van soms complexe structuren door elkaar.
Fusion was geboren door het icoon Sgt. Peppers. Het is een uitdaging om deze muziek te vertolken maar een stevige rocksong om lekker te scheuren is ook heerlijk.

Michael henninger

Drums

Sinds 2020 bij de band gekomen.
De moderne popmuziek draait tegenwoordig om een vette beat, ik vind het juist leuk en een uitdaging om de verschillende drumpatronen uit de jaren 60 en 70 te analyseren en uit te dragen om zo de sfeer uit die tijd terug te halen

team-member

Rob van der Waals

Guitar/Lead Vocals/Keyboard

Sinds oktober 2012 bij de band. Ik hou van vele soorten muziek, maar vooral de jaren 60 en 70 heeft mijn voorkeur, ik ben daarmee opgegroeid. In het verleden heb ik veel muziek gemaakt en heb na jaren gelukkig de draad weer opgepakt. Na slechts enkele maanden was er een goede klik met de andere bandleden en niet alleen op muzikaal gebied. Vooral ben ik erg tevreden over onze meerstemmige zang.

team-member

Daniel Postma

Bass/Vocals

In 2015 bij de band gekomen.
Een echte sixtiesman die de muziek compleet maakt met zijn basgeluid..